Hypnoterapi

 

Hypnose er en tilstand av konsentrert oppmerksomhet. Denne tilstanden gir adgang til de ubevisste ressurser.

Man er i denne tilstanden flere ganger daglig, f. eks når man sitter fordypet i egne tanker. Plutselig merkes det som om man har vært borte et lite øyeblikk. 

I denne tilstanden er man avslappet i kroppen, men samtidig kjenner man seg helt våken. Klienten har kontrollen over alt som skjer, og kan komme ut av tilstanden når han ønsker.

Hypnoterapeuten hjelper klienten med å fremkalle denne tilstanden slik at man kommer i kontakt med de ressurser man er ute etter. Dette gir en mer presis kommunikasjon mellom klient og terapeut. 

Klienten har alle de ressurser han trenger for å mestre sitt eget liv. Han har ressursene som skal til for å gjøre den endringen han ønsker, når det bevisste og det ubevisste sinn er enige om endringen.

I hypnose kan klienten få tilgang til minner som ikke huskes bevisst. Han kan også gå tilbake i tid via følelser, spesielle ord og uttrykk og forestillinger .

Det viktigste med hypnosetilstanden er konsentrert oppmerksomhet. Man kan endre tilstander som angst, fobier, smerter, nervøsitet, depresjon,smerter, sorg, avhengighet, stress,dårlig selvbilde, selvtillit, slanking og mange andre tilstander.